Dat het beleggen in Duits residentiel vastgoed een zeer rendabele investering is, hebben we elders op deze website al onder je aandacht gebracht. De letterlijke waarde van deze woorden, zijn bekrachtigd door de situatie waarin we leven. De uitbraak van het coronavirus maakt de kwetsbaarheid van veel beleggingen inzichtelijk. Dit is echter niet het geval bij het beheerd residentieel vastgoed in Duitsland. Deze sector blijft ook in deze crisistijd stevig overeind en toont haar veerkracht. De vraag of het investeren in Duits vastgoed crisisbestendig is, kunnen wij als experts op dit gebied dan ook zeker bevestigend beantwoorden. Deze investering is in deze onzekere tijd juist een veilige keuze.

Investering in Duits vastgoed

De voordelen van een investering in Duits vastgoed overtreffen de voordelen van het beleggen in eigen land op diverse vlakken. We kunnen dit met drie eenvoudige vergelijkingen inzichtelijk voor je maken:

  • De aankoopprijs van Duits vastgoed ligt gemiddeld 62% lager dan in België het geval is. Dit komt vooral door de goedkopere werkkrachten in Duitsland. Het minimumloon ligt bij onze oosterburen een pak lager, wat de bouwkosten drukt.
  • Duitsland is fiscaal gezien een stuk vriendelijker dan België. Je betaalt bij onze oosterburen ongeveer 65% minder belastingen dan bij ons.
  • In Duitsland huren in verhouding veel meer mensen hun woning dan in België het geval is. Wij hebben uitgerekend dat je door te investeren in Duits vastgoed zo’n 55% meer rendement zult hebben dan bij een vergelijkbare investering in België.

We zien de afgelopen jaren al duidelijk een toegenomen Belgische interesse in Duits vastgoed. De verwachting is dat dit de komende periode zal blijven stijgen ondanks dat de uitbraak van het coronavirus zorgt voor onzekerheid. Deze uitbraak maakt belegging in Duits vastgoed zelfs nóg aantrekkelijker omdat dit een veilige keuze is in crisistijd. Daarom is dit hét moment om gebruik te maken van de opmars van het Duitse vastgoed. Een duurzaam businessmodel (met een gegarandeerd rendement) vormt de belangrijke basis van deze veilige investering in vastgoed. Momo Estates kan je hierin voorzien.

Waarom een investering in Duits onroerend goed crisisbestendig is

Het is eenvoudig uit te leggen waarom wij ervan overtuigd zijn een investering in Duits vastgoed crisisbestendig is. Het zal niemand ontgaan zijn dat deze corona tijd de aandelenbelegger diep in zijn portefeuille raakt. Ook de obligatiemarkten delen in de klappen en beleggingsfondsen bieden geen soelaas. De harde cijfers maken de vrije val van de aandelenkoersen inzichtelijk. Bedrijfsobligaties kunnen alleen nog maar worden verkocht met een stevige discount. Blijven de uitgevende bedrijven nog recht en kunnen ze morgen nog wel rentevergoedingen uitkeren?

Het effect van de corona crisis raakt iedere sector. Er zijn zeer weinig uitzonderingen te benoemen. Daarom is het goed om ook eens over de grens te kijken naar de mogelijkheden en we hoeven hiervoor niet ver te gaan. Ook de corona tijd is immers nog altijd het juiste moment om te beleggen in onroerend goed in Duitsland. Zorgvuldig geselecteerd Duits vastgoed heeft immers een stabiele waarde en een beschermend karakter in een investeringsportefeuille. De verwachting is dan ook zeker niet dat de corona crisis hier veranderingen in zal brengen omdat er in Duitsland voorzieningen zijn waar huurders op terug kunnen vallen als zij door omstandigheden niet meer in staat zijn om de huur te betalen.

Investering in Duits vastgoed met een hoog huurrendement

Momo Estates verkoopt steeds meer Duitse panden aan Vlaamse investeerders. Een investering in Duits vastgoed is aantrekkelijk omdat zelfs in deze tijd een hoog huurrendement zeker nog tot de mogelijkheden behoort. Een Duitse bewoner van een huurappartement zal zijn of haar huur immers altijd kunnen blijven betalen. Wanneer hij of zij ziek of werkloos wordt, kan er in Duitsland reeds jaar en dag beroep gedaan worden op de gemeentelijke overheid. Deze financiële steunmaatregelen zijn bij ons ongekend. Daarnaast zijn er constructies waarbij de eigenaar van een woning gebruik kan maken van een verzekering om extra ingedekt te zijn tegen niet-betalende huurders. Dit soort situaties komen echter nauwelijks voor. Dit maakt het investeren in Duits vastgoed niet alleen aantrekkelijk maar ook een crisisbestendige keuze. De zekerheid van een return on investment van een investering in Duits vastgoed en de hoogte hiervan steekt schril af met de mogelijkheden in ons land.

Aantrekkelijke investeringen in vastgoed in Duitsland

De projecten die we op onze website aanbieden, zijn meestal gelegen in Noordrijn-Westfalen, net over de grens met België. Noordrijn-Westfalen is niet alleen één van de grootste deelstaten van Duitsland maar zeker ook de belangrijkste economische regio van onze oosterburen. Dit maakt een investering in vastgoed in Duitsland nóg aantrekkelijker. We maken hierin dus een bewuste keuze.

De industrie in Noordrijn-Westfalen zorgt voor veel werkgelegenheid met een grote vraag naar beschikbare huurwoningen als gevolg. De vraag naar huurwoningen in Duitsland overstijgt in het aanbod, waardoor de prijs stijgt en verhuurders bijna een absolute zekerheid hebben omtrent het verhuurd krijgen van hun pand. Als je weet dat Duitsland (in tegenstelling tot België) een echte verhuurmarkt is en maar liefst 70% van alle Duitsers een woning huurt in plaats van koopt, begrijp je ongetwijfeld waarom we onze focus leggen op de huursector in Noordrijn-Westfalen.

Momo Estates voor persoonlijk advies bij jouw veilige investering in crisistijd

De sterke economische draagkracht en het huurdersbeleid van Duitsland, in combinatie met de mogelijkheid om te investeren in een duurzaam businessmodel, vormen de basis van een veilige investering in residentieel vastgoed in dit land. De praktijk heeft al uitgewezen dat de uitbraak van het coronavirus hier niets aan zal veranderen.

Neem gerust contact op met Momo Estates voor persoonlijk advies bij jouw veilige investering in crisistijd. We leggen je graag uit hoe het businessmodel eruit ziet en maken graag inzichtelijk voor je dat investeren in Duits vastgoed een uitstekende- en veilige keuze is in crisistijd.

nl_NLDutch