Vaak gestelde vragen (FAQ)

Kan ik de investeringspanden bezoeken?

Absoluut. Bij MOMO Estates begrijpen we het belang van persoonlijke inspectie bij het nemen van investeringsbeslissingen. Daarom organiseren we individuele plaatsbezoeken zodat u een grondig inzicht kunt krijgen in het pand waarin u overweegt te investeren. 

Kan ik lenen om te investeren in buitenlands vastgoed?

Zeker, het is inderdaad mogelijk om te lenen voor investeringen in buitenlands vastgoed, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Bij MOMO Estates streven we ernaar om onze klanten optimaal te begeleiden bij hun investeringsbeslissingen. Daarom staan onze adviseurs klaar om uw persoonlijke situatie en de bijbehorende financieringsmogelijkheden gedetailleerd met u te bekijken en u te adviseren over de beste opties voor uw investering.

Helpen jullie met de aankoop en het fiscale aspect?

Uiteraard. Bij MOMO Estates geloven we in een omvattende ondersteuning van onze cliënten. Bij het aankoopproces staan onze adviseurs u bij met alle noodzakelijke informatie en begeleiding. Wat het fiscale aspect betreft, bieden we ondersteuning bij de fiscale administratie en helpen we u om de diverse mogelijkheden te begrijpen. Voor specifieke fiscale optimalisaties en diepgaande advisering is het echter raadzaam om een gespecialiseerde boekhouder te raadplegen. Wij kunnen u daarbij naar de juiste expert doorverwijzen.

Helpen jullie ook bij successieplanning?

Ja, bij MOMO Estates erkennen we het belang van een grondige successieplanning, vooral wanneer het gaat om investeringen in buitenlands vastgoed. Verschillende landen hebben inderdaad vaak gunstigere successiemaatregelen dan België. Onze adviseurs zijn goed geïnformeerd over deze internationale verschillen en staan klaar om u te adviseren over de meest voordelige routes voor uw investeringen, zowel op het gebied van aankoop als successieplanning. Echter, voor zeer specifieke en complexe zaken kan het nuttig zijn om samen te werken met een gespecialiseerd juridisch adviseur of notaris.

Zijn de eerste adviesgesprekken gratis?

Absoluut. Bij MOMO Estates hechten we veel waarde aan transparante en klantvriendelijke dienstverlening. De initiële adviesgesprekken zijn geheel kosteloos en vrijblijvend. Onze adviseurs nemen graag de tijd om u alles in detail uit te leggen en uw vragen te beantwoorden. Mocht u beslissen dat het momenteel niet de juiste tijd is om te investeren, dan respecteren we dat volledig. Wanneer u in de toekomst opnieuw overweegt te investeren, staan we nog steeds voor u klaar.

Kan ik het (buitenlands) vastgoed aankopen met een Belgische vennootschap

Absoluut, het is volledig mogelijk om buitenlands vastgoed aan te kopen via een Belgische vennootschap. In sommige gevallen is dit bijzonder voordelig. MOMO Estates heeft ervaring met dergelijke transacties en kan u begeleiden door het proces. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de specifieke fiscale en juridische implicaties van dergelijke aankopen. Daarom raden we aan om ook nauw samen te werken met een gespecialiseerd juridisch en fiscaal adviseur om ervoor te zorgen dat alle aspecten correct worden afgehandeld.

Wat blijft er netto over van het rendement?

De rendementen die wij presenteren, betreffen bruto rendementen. Echter, het netto rendement kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder fiscale verplichtingen en mogelijke operationele kosten. Bij MOMO Estates streven we naar volledige transparantie omtrent alle kosten. We zorgen ervoor dat u een duidelijk en gedetailleerd overzicht krijgt van alle kostenposten die van invloed kunnen zijn op het rendement. Tijdens een adviesgesprek met onze gespecialiseerde adviseurs begeleiden we u in het proces van optimalisatie van het bruto rendement naar het nettorendement, zodat u precies weet wat u uiteindelijk als netto opbrengst van uw investering kunt verwachten.

Hoe werkt het zorgeloos beheer?

Bij MOMO Estates begrijpen we dat onze klanten op zoek zijn naar een eenvoudige en zorgeloze investeringservaring. Daarom kiezen we voor elk investeringspand samen te werken met een betrouwbare lokale beheerder. Deze beheerders zijn verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van het pand, wat zorgt voor gemoedsrust bij onze investeerders. Tijdens een persoonlijk gesprek met onze adviseurs wordt u uitvoerig geïnformeerd over de specifieke voorwaarden en werkwijzen die deze lokale beheerders hanteren. Daarnaast is er binnen MOMO Estates altijd een toegewezen contactpersoon beschikbaar voor u. Deze persoon staat klaar om te helpen met optimalisaties, te assisteren in de communicatie en om eventuele vragen of zorgen die u heeft te adresseren. Zo bent u verzekerd van een helder, transparant en optimaal beheerproces.

nl_NLDutch