Wil u investeren in vastgoed in het buitenland, maar liefst niet te ver van huis? Kijk dan eens naar onze buurlanden. In tegenstelling tot wat velen denken is investeren in de buurlanden aantrekkelijker dan u zou verwachten. Welke buurlanden zijn het interessantst voor een vastgoedinvestering?

Kopersmarkt versus huurdersmarkt

Het huurrendement is een belangrijk aspect dat mee het succes van uw investering in het buitenland bepaalt. In dat kader heeft u er alle belang bij om te investeren in een land met een echte huurdersmarkt, in tegenstelling tot de echte kopersmarkt die we kennen in België. Landen met een sterke huurdersmarkt hebben in de regel ook een huurderswetgeving die pro-verhuurder georiënteerd is. Nederland en zeker ook Duitsland, komen wat dat betreft volop in aanmerking. Wist u dat zo’n 70% van de Duitse bevolking huurt?

Welk land heeft de ideale huurder?

Hoe ziet uw ideale huurder eruit? En in welk van onze buurlanden woont die? Het spreekt voor zich dat uw ideale huurder een stipte betaler is die prima zorg draagt voor uw investering. Een ideale huurder die bovendien ook voor langere periodes huurt, is voor u als investeerder zelfs nog interessanter. Zowel Duitsland als Nederland voldoen aan deze argumenten. Beide landen hebben een groot aantal zorgzame huurders met een stabiel inkomen die bij voorkeur op lange termijn huren.

Welk land biedt voldoende fiscale voordelen?

Bij het kiezen van het juiste land voor uw buitenlandse vastgoedinvestering, is het aangewezen om ook in detail naar het fiscale plaatje te kijken. Zo geniet u in Duitsland en Nederland van gevoelig lagere registratierechten dan in België. Ook de btw op uw vastgoedinvestering ligt in beide landen lager.

Zorgeloosheid door professionele beheerders

Investeer bij voorkeur in vastgoed in een land waar u nadien beroep kan doen op ervaren en professionele beheerders. Zo weet u dat uw investering in goede handen is, meteen de beste garantie op een blijvend rendement van uw buitenlandse vastgoedinvestering. Omwille van de grote vraag naar huurpanden, is er zowel in Nederland als Duitsland ook een goede vertegenwoordiging van gespecialiseerde lokale beheerders.

U merkt het, Nederland en Duitsland zijn aantrekkelijke buurlanden om te investeren in vastgoed. Zo spreidt u uw beleggingsportefeuille op een veilige en rendabele manier. Wenst u graag meer informatie over investeren in vastgoed in het buitenland, maar bepaald in Nederland en Duitsland? MOMO estates vertelt er u graag meer over.

nl_NLDutch