Wat zijn huurlanden? En welke factoren maken Nederland en Duitsland tot erg geschikte landen voor uw buitenlandse vastgoedinvestering? U leest het in dit artikel.

Een baksteen in de maag

Het is een gekend gegeven; Belgen worden geboren met een baksteen in de maag. Iets wat voor ons Belgen als een vanzelfsprekendheid lijkt, namelijk het bezit van een eigen woning, is dat in vele andere Europese landen niet. De Belg koopt vastgoed omwille van twee redenen:

 • Enerzijds is vastgoed voor Belgen een manier om rendement op vermogen te creëren. Dat bestaat uit de realisatie van een meerwaarde en eventueel huurrendement.
 • Anderzijds houden Belgen ervan om hun eigen woning te bewonen.
 • Deze manier van investeren loont, want Belgen behoren tot de meest vermogende burgers van Europa. Toch merken we steeds vaker dat beleggers in België steeds vaker op de grenzen en beperkingen van de Belgische vastgoedmarkt stuiten in hun zoektocht naar rendement op vermogen. Door stijgende vastgoedprijzen en de uitdaging om een gunstig huurrendement te creëren, valt Belgisch vastgoed steeds vaker buiten het bereik van beleggers in vastgoed als investering.

  Huurlanden versus kooplanden

  In België is de vastgoedmarkt een kopersmarkt. Combineer dat met een huurwetgeving die pro-huurder georiënteerd is en huurprijzen die minder snel stijgen dan vastgoedprijzen en een gezond huurrendement realiseren wordt een moeilijke zaak. Dat is niet het geval in een huurdersmarkt zoals we die kennen in Nederland en Duitsland. Beide landen zijn echte huurlanden. In Duitsland huurt ongeveer 70% van de bevolking! De huurwetgeving is er pro-verhuurder georiënteerd en u geniet van de service van ervaren lokale beheerders. Huurlanden zijn met andere woorden uitermate geschikt om een uitstekend rendement op vermogen te realiseren door de aankoop van vastgoed. Nederland en Duitsland zijn groeipolen, met een sterke economie en huurders die voldoen aan het profiel van de ideale huurder. Daarnaast geniet u van:

 • Een lagere aankoopprijs dan wat u zou betalen voor vergelijkbaar Belgisch vastgoed
 • Lagere btw-tarieven
 • Lagere registratierechten
 • Hoger meerwaardepotentieel
 • Door te investeren in buitenlands vastgoed gelegen in sterke huurdersmarkten, maximaliseert u het rendement van uw investering vanaf de eerste dag. Nederland en Duitsland zijn omwille van hun economische sterkte, hun ‘ideale huurders-profiel’, en hun nabijheid een goede keuze.

  Wenst u meer informatie? MOMO estates heeft de nodige expertise in buitenlandse investeringen en informeert u graag over een passende investering voor uw beleggingsportefeuille.

  nl_NLDutch