Hoe zit het met de fiscaliteit bij vastgoedinvestering in het buitenland? Wat zijn de zaken waar u rekening moet houden en aan welke percentages mag u zich verwachten? Kortom, wat zijn de fiscale voordelen van investeren in het buitenland?

Lagere registratierechten van buitenlands vastgoed

Afhankelijk van in welk land u in buitenlands vastgoed investeert, geniet u van substantieel lagere registratierechten dan de percentages die van toepassing zijn in België. Zo moet u met de markten waarop MOMO estates vooral de focus legt rekening houden met respectievelijk:

  • Vastgoed in Duitsland: op Duitslands vastgoed betaalt u registratierechten tussen 3,5% en 6,5%, afhankelijk van de regio waar het onroerend goed gelegen is. Het geldende btw-tarief in Duitsland bedraagt 19%.
  • Nederlands vastgoed: vastgoed in Nederland is onderhevig aan slechts 12% btw en 10.4% registratierechten.

 

Ter vergelijking de kosten die verbonden zijn aan de aankoop van Belgisch vastgoed; hier betaalt u 21% btw en 12% registratierechten. Het belastingvoordeel van zo’n buitenlandse vastgoedinvestering is meteen duidelijk.

Andere fiscale gevolgen van investeren in het buitenland

Bij een investering in vastgoed in een land waarmee België belastingverdragen heeft geniet u in België van een vrijstelling van registratierechten, onroerende voorheffing, belastingen op huurinkomsten én meerwaardebelasting. Dat betekent dat u belast wordt in het land waar uw vastgoedinvestering gelegen is.

U merkt het, door te investeren in vastgoed in de juiste landen, genereert u niet alleen een goed huurrendement én een flinke meerwaarde, u profiteert ook van een gunstig fiscaal klimaat. MOMO estates rekent u graag voor hoe een investering in het buitenland ook voor uw beleggingsportefeuille interessant kan zijn. Wenst u meer informatie? Contacteer ons!

nl_NLDutch