Denkt u aan investeren in het buitenland? Zo omzeilt u het beperkte aanbod in België. Een buitenlandse investering biedt bovendien erg veel andere voordelen. In dit artikel zetten wij voor u de belangrijkste voordelen van investeren in het buitenland op een rijtje.

Buitenlands vastgoed is vaak goedkoper

Een appartement in Monaco is vanzelfsprekend duurder in aankoop dan een flat in Antwerpen. Maar u hoeft het voor een slimme en rendabele buitenland investering helemaal niet zo ver gaan zoeken. Zo kost een 2-slaapkamer appartement in Duitsland gemiddeld €89.000. En voor dat bedrag investeert u in een state-of-the-art appartement gelegen in een sterke huurdersmarkt.

Voordelen van investeren in het buitenland: extra inkomsten uit verhuur

Met een investering in het buitenland realiseert u bij een latere verkoop een flinke meerwaarde. Maar tot u zo ver bent, biedt een buitenland investering een erg tastbaar bijkomend voordeel: u genereert er – als u met een ervaren partner in zee gaat – gegarandeerd een mooi extra inkomen uit verhuur mee. Niet elke vastgoedinvestering in het buitenland is even lucratief als het op huurinkomsten aankomt, daarom kiest MOMO estates ervoor om zich te focussen op echte groeipolen; met vastgoedprojecten in de sterkste huurdersmarkten van Europa. Zo bedraagt het huurrendement in onze buurlanden 6%, tegenover slechts 2% in België.

Fiscale voordelen van investeren in het buitenland

Koopt u vastgoed in een land waarmee België belastingverdragen heeft? Dan geniet u in België van een vrijstelling van registratierechten, onroerende voorheffing, belastingen op huurinkomsten én meerwaardebelasting. Concreet betekent dit dat u belast wordt in het land waar uw vastgoedinvestering gelegen is. In Nederland bijvoorbeeld, betaalt u 12% btw, tegenover 21% in België, een duidelijk belastingvoordeel.

Investeringsdiversificatie: de gouden regel van slim investeren!

Investeren in het buitenland is een uitgelezen methode om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren. Dat is meteen ook het eerste advies dat u van een ervaren beleggingsadviseur zal te horen krijgen: kies voor risicospreiding door diversificatie van uw beleggingsportfolio. Dat kan op verschillende manieren, maar een buitenland investering is in dat kader zeker het bekijken waard!

Een eigen uitvalsbasis in het buitenland

Behalve een goede investering, bezit u met buitenlands vastgoed ook over een eigen stek in het buitenland. Dat kan praktisch zijn als u er even met het gezin tussenuit wil, of als pied-à-terre voor zakelijke reizen. Hoe dan ook is uw investering ook een tweede thuis, een prima bonus van uw belegging!

Wilt u meer weten over de voordelen van investeren in het buitenland met een ervaren partner als MOMO estates? Wij adviseren u graag persoonlijk en volledig op maat van uw behoeften.

nl_NLDutch