Wie overweegt om te investeren in vastgoed in het buitenland, denkt beter eerst na over hoe zijn ideale huurder eruit ziet. Zo komt u al snel tot de vaststelling dat sommige landen een pak aantrekkelijker zijn dan andere om uw buitenlands vastgoed een optimaal huurrendement te geven. In dit artikel vindt u de ideale eigenschappen van uw ideale huurder én waar u bijgevolg het beste investeert. Hoe ziet de ideale huurder voor uw eigendom er uit?

De ideale huurder heeft een stabiel inkomen

Dat de ideale huurder beter een stabiel inkomen heeft, mag een evidentie lijken, dat is het lang niet. Afhankelijk van waar uw potentiële buitenland investering gelegen is, profiteert u optimaal van de toegang tot huurders met een stabiel inkomen en vast werk. Zo heeft u een maximale garantie dat uw huurder een goede betaler is.

De ideale huurder huurt voor langere periodes

Voor langere periodes verhuren heeft een aantal substantiële voordelen. Eerst en vooral betekent dat meer zorgeloosheid, want u hoeft niet om de haverklap – samen met uw lokale beheerder – op zoek naar een nieuwe huurder voor uw pand. Maar – en dit is een veel belangrijker argument – kortere huurtijden zijn synoniem voor intensiever onderhoud. Tenslotte moet u tussen verhuurders in rekening houden met het opnieuw verhuurklaar maken van uw investering voor een volgende huurder. Dat kost tijd en geld. Daarom kiest u voor uw buitenlandse investering beter voor een huurmarkt met huurders die huren voor langere periodes.

De ideale huurder is een goede huisvader

In combinatie met bovengenoemde eigenschappen heeft u er tevens alle baat bij dat uw huurder een goede huisvader is. U wil dat uw pand bewoond wordt door iemand die respect heeft voor u en voor uw investering. Een huurder die zorg draagt voor uw woning bespaart u niet alleen kopzorgen. Het biedt op termijn ook financiële voordelen, want u heeft geen risico op onnodige schade én u wordt meteen verwittigd bij een mogelijk defect, zodat erger vermeden kan worden.

De ideale huurder voor uw eigendom woont in Nederland of Duitsland

De keuze van MOMO estates om onze focus voor investeringen in het buitenland hoofdzakelijk op de Duitse en Nederlandse markt te leggen, is erg doordacht. Bovendien speelt in dit verhaal naast gunstige marktcondities, ook het verhaal van de ideale huurder een doorslaggevende rol. Beide landen zijn echte huurdersmarkten, met huurders die optimaal het beeld van de ideale huurder beantwoorden. Zo haalt u écht het maximum uit uw buitenlandse investering.

Wil u graag meer weten over onze aanpak? We bekijken graag in hoeverre wij uw beleggingsportfolio verder kunnen optimaliseren.

nl_NLDutch