Nederlands vastgoed biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor Belgische beleggers, dankzij de stabiele economie en politieke omgeving, groeiende bevolking, hoge vraag naar woningen en gunstige belastingwetten. De hoofdreden om met jouw vennootschap in vastgoed te investeren is dat je het vastgoed met bruto geld kan aankopen of afbetalen, wat investeren in vastgoed een pak haalbaarder maakt. Daarnaast biedt investeren via een Belgische BV nog extra voordelen zoals voordelige aankoop en een afgeschermd privé vermogen. Echter, er zijn ook nadelen zoals duurdere verkoop en verschillende belasting op huurinkomsten.

Voordelen van beleggen in Nederlands vastgoed

Nederland biedt een aantal duidelijke voordelen voor Belgische beleggers in vastgoed.

A. Net zoals in België een sterke economie en stabiele politieke omgeving. Dit maakt het land aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar zekerheid en stabiliteit. Je vindt er geen grote prijsschommelingen of vastgoedcrisissen.

B. Groeiende bevolking en hoge vraag naar huurwoningen: De bevolking van Nederland groeit en er is een hoge vraag naar woningen. Dit betekent dat er een stabiele en groeiende verhuurmarkt is, met hogere rendementen.

C. Gunstige belastingwetten voor buitenlandse beleggers: Belgische beleggers in Nederland kunnen gebruikmaken van gunstigere belastingwetten dan in België. Hierdoor kunnen zij fiscaal geoptimaliseerd beleggen. Zo bespaar je enkel bij de aankoop al 1.6% registratierechten.

E. Betaalbare woningen in bepaalde regio’s: In sommige regio’s van Nederland, zoals Terneuzen, zijn woningen zeer interessant. Bijvoorbeeld, met een investering van 250.000 euro via een BV kan een huuropbrengst worden behaald van 1.250 euro per maand, wat neerkomt op bijna 6% rendement per jaar.

Deze voordelen maken Nederlands vastgoed aantrekkelijk voor buitenlandse beleggers, met name voor Belgische beleggers die op zoek zijn naar zekerheid, stabiliteit en hoge rendementen.

Voor- en nadelen van vastgoedinvesteren via een BV in Nederland als Belgische investeerder

Investeren in vastgoed via een vennootschap als Belgische investeerder in Nederlands vastgoed biedt enkele voordelen:

  • Je kunt met je bruto geld de woning aankopen. Dit terwijl je via je privévermogen eerst aan een belastingdruk tussen de 32 tot 55% zou zitten, afhankelijk van hoe goed fiscaal geoptimaliseerd je bent. Hierdoor kan je sneller investeren in vastgoed en vallen lening lasten minder zwaar, aangezien je bijna dubbel zoveel kan aflossen.
  • Voordelige aankoop: Kosten zoals notariskosten, registratiebelasting en btw kunnen worden afgetrokken als beroepskosten bij de aankoop van vastgoed via een vennootschap.
  • Voordelige verkoop van aandelen van vastgoed-vennootschap: In tegenstelling tot de verkoop van het vastgoed op zich, is de verkoop van de vennootschap (via aandelen) die het vastgoed bezit is wel vrij van belastingen.
  • Aansprakelijkheid: De vennootschap is verantwoordelijk voor de afhandeling van juridische problemen en risico’s, waardoor je privé vermogen is afgeschermd.

Er zijn ook nadelen verbonden aan het investeren in vastgoed via een vennootschap:

  • Duurdere verkoop (van vastgoed): Verkoop van vastgoed uit een vennootschap wordt belast op de meerwaarde. Je kan dit wel vermijden door telkens opnieuw te investeren in vastgoed en zo nieuwe kosten te maken.
  • Belastingen op huurinkomsten: Huurinkomsten worden verschillend belast voor particulieren en vennootschappen in België. Dit geldt ook voor huurinkomsten uit het buitenland bij een Belgische vennootschap.

Zorgeloos rendement op uw Nederlands vastgoedinvestering

Interesse om met uw vennootschap te investeren in Nederlands vastgoed om zo een pak meer rendement te behalen dan in België?

Met MOMO estates krijg je veel meer dan alleen vastgoed in het buitenland. Wij vinden actief interessante eigendommen, renoveren ze en vinden vervolgens de juiste huurder. Pas nadat we deze stappen zorgvuldig hebben uitgevoerd, verkopen we de panden aan onze investeerders, zodat je verzekerd bent van een hoogwaardig pand met aantrekkelijke huuropbrengsten.

Het investeren in buitenlandse vastgoed is niet altijd eenvoudig als je onbekend bent met de lokale markt. MOMO estates begeleidt je zodat je zonder zorgen kunt profiteren van de voordelen van buitenlands vastgoedbezit. Neem hier contact op voor meer informatie.

nl_NLDutch