Wat maakt investeren in vastgoed in Duitsland zo interessant? Wat zijn volgens de experts van MOMO estates dé 5 voornaamste redenen om te investeren in vastgoed in Duitsland? U leest het in dit artikel.

1.    Duits vastgoed heeft een erg aantrekkelijke aankoopprijs

Als u de aankoopprijs van Duits vastgoed vergelijkt met prijzen op de Belgische markt, komt u al snel tot de conclusie dat Duits vastgoed erg aantrekkelijk geprijsd is.

2.    Duitsland is een echte huurdersmarkt

De Duitse vastgoedmarkt is in tegenstelling tot de Belgische kopersmarkt, een huurdersmarkt. Concreet betekent dit dat u investeert in een markt waar 70% van de Duitsers huurt? Bovendien is de Duitse huurwetgeving pro-verhuurder georiënteerd.

3.    Uiterst professionele beheerders

De ‘Deutsche Grundlichkeit’ is eveneens van toepassing op het professionalisme van de vastgoedbeheerders. Mede door de grote vraag, geniet u van enorm veel expertise en vakmanschap bij de beheerders.

4.    Duits vastgoed heeft een groot meerwaarde potentieel

U investeert in vastgoed in het economisch hart van Europa aan een derde van de Belgische vastgoedprijzen. U heeft meteen ook de zekerheid dat de prijzen zullen stijgen en u met uw Duitse vastgoedinvestering een substantiële meerwaarde zal realiseren.

5.    De Duitse ‘ideale’ huurder

Als investeerder en eigenaar heeft u er alle baat bij dat uw investeringspand bewoond wordt door uw ideale huurder. Duitse huurders hebben op dat vlak een uitstekende reputatie. Duitse huurders betalen correct en hebben een stabiel inkomen. Ze staan geboekstaafd als huurders die gedurende een erg lange termijn huren én grote zorg dragen voor het pand, mede door de wetgeving die op een correct onderhoud gericht is.

De meeste van onze klanten investeren in vastgoed in Gelsenkirchen, in het hart van het Rijn-Ruhrgebied en de Duitse industrie. Zoals bij alle transacties met MOMO estates zorgt een Nederlands sprekende notaris voor de akte en geniet u van een blijvende opvolging door uw lokale beheerder in uw eigen taal.

nl_NLDutch