Nu de spaarrente in België op zo’n laag niveau staat, staan er steeds meer mensen voor open om te investeren in Duitse bakstenen. De reden hiervan is eenvoudig te geven: de hoogste spaarrente in België (basis + getrouwheidspremie) ligt op ongeveer 0,60%. Een investering in Duits vastgoed kan zo’n 5% opleveren. Dit is dan ook de reden dat Duitse bakstenen door veel mensen liefkozend “Duits betongoud” wordt genoemd.

Toenemende interesse in Duits vastgoed

De interesse in het investeren in buitenlands vastgoed is de laatste jaren sterk gestegen. Deze toenemende interesse hierin is vooral toe te schrijven aan de redenen waarom deze keuze wordt gemaakt. In het verleden kocht een Vlaming een woning aan een van de Spaanse Costa’s of in Zuid-Frankrijk als tweede huis met de intentie om hier later definitief naar toe te verhuizen. Tegenwoordig ligt er steeds meer focus op vastgoed dichterbij huis en zijn veel mensen geïnteresseerd in het investeren in Duits vastgoed. Deze aankoop van een woning op grond van onze Oosterburen wordt niet gedaan om te voorzien van een tweede woning of een permanent verblijf. De aankoop van Duitse bakstenen blijken een rendabele investering dat een rendement kan opbrengen die veel hoger is dan het spaarbankboekje.

Aantrekkelijke huuropbrengst van Duitse appartementen

Voor veel Vlaamse investeerders is het vooral om te doen voor de aantrekkelijke huuropbrengst van Duitse appartementen. Het investeren in Duits vastgoed wordt gezien als zeer goed renderend en veilig alternatief voor het spaarbankboekje. Dit komt omdat Duitsland een zeer grote huurmarkt heeft. Deze markt is vele malen groter dan in België het geval is. Ruim de helft van de Duitsers huurt een woning terwijl dit bij ons in slechts 25% het geval is. De vraag naar huurwoningen is dan ook enorm. Dit overtreft zelfs het aanbod waardoor de huurprijzen de laatste jaren flink aan het stijgen zijn. Een trend waar voorlopig geen einde aan lijkt te komen.

De aantrekkelijke huuropbrengst van Duitse appartementen verklaart de toenemende interesse in dit vastgoed. Het belastingtarief dat over de investering geheven wordt en de kosten die bij de investering in rekening worden gebracht pakken gunstig uit voor de Vlaamse investeerder. In vrijwel geen enkel geval worden deze kosten als belemmerende factoren gezien.

Goede bescherming tegen wanbetalers

Een ander groot voordeel van het investeren in Duits vastgoed is dat verhuurders in Duitsland zeer goed worden beschermd tegen wanbetalers. Dit wordt op een zeer “gründliche” wijze aangepakt want wanbetalers worden geregistreerd in een databank. Een vermelding in deze databank resulteert in het feit dat het voor de bewuste persoon niet meer mogelijk is om elders een woning te huren. Hoewel hierbij een vraagteken kan worden gezet of dit sociaal verantwoord is, biedt dit voor investeerders wel een bepaalde vorm van zekerheid.

Investeren in Duits vastgoed als passief inkomen

Vlamingen kochten in de afgelopen jaren voor ongeveer 10 miljoen euro aan vastgoed in Duitsland. Vooral een gebied als Noordrijn-Westfalen is hierbij zeer interessant Noordrijn-Westfalen is niet alleen één van de grootste deelstaten van Duitsland maar zeker ook de belangrijkste economische regio van onze oosterburen. Dit is ook de reden dat Momo Estates de focus voornamelijk richt op dit gebied. Hiermee dragen we graag bij een rendabele investering in een passief inkomen waar u geen omkijken naar zult hebben. Neem gerust contact met ons op om eens vrijblijvend te informeren wat uw mogelijkheden hierin zijn.

nl_NLDutch