Aan de onrust op de Nederlandse huizenmarkt lijkt maar geen einde te komen. Dit is niet alleen te merken aan de prijzen van de koophuizen bij onze noorderburen maar ook de prijsstelling van de huurhuizen stijgt in Nederland naar een recordhoogte. Juist deze hoge prijzen van de huurwoningen maken het investeren in Nederlands vastgoed nog interessanter.

Prijsstijging huurhuizen in Nederland

De diverse onderzoeken die gedaan zijn naar de prijzen van huurhuizen in Nederland laten hetzelfde beeld zien. De tarieven per vierkante meter ruimte in een huurwoning is in 2021 weer met enkele procenten gestegen ten opzichte van de prijs die in 2020 gehanteerd werd. Hoewel de prijsstijging per regio kan verschillen, wordt er over het algemeen gesproken over de grootste prijsstijging in drie jaar.

Oorzaak prijsstijging Nederlandse huurwoningen

Een wisselwerking van factoren kan worden gezien als belangrijkste oorzaak van de prijsstijging van de Nederlandse huurwoningen. De basis ligt bij het relatief kleine aanbod van huurwoningen in de vrije sector in combinatie met de problemen op de markt van koopwoningen. Het aanbod in koopwoningen is in Nederland te klein om in de grote vraag te voorzien. Het gevolg is dat de meeste koopwoningen van eigenaar wisselen voor een bedrag dat ver boven de vraagprijs ligt. Er wordt veelvuldig overboden om maar in bezit van een koopwoning te komen. Het is hierdoor voor veel gezinnen financieel gezien niet meer mogelijk om een woning te kopen.

Het alternatief van een huis kopen is uiteraard om te gaan huren. Op de huurmarkt is echter een vergelijkbare situatie te zien. Veel huishoudens verdienen immers te veel om in aanmerking te komen een sociale huurwoning. Zij hebben geen andere mogelijkheid om particulier te huren. In deze sector is het aanbod zeer beperkt wat uiteraard prijsstijgingen tot gevolg hebben. Deze tendens is in geheel Nederland zichtbaar alleen verschilt de impact per regio. De prijzen huurprijzen in de grote steden zijn uiteraard het hoogst maar de hierboven beschreven ontwikkeling is zeker ook te zien in andere regio’s zoals Zeeuws-Vlaanderen.

Investering Nederlandse huurwoningen interessant door prijsstijgingen

Het bovenstaande biedt kansen voor Belgische investeerders. De prijsstijgingen maken een investering in Nederlandse huurwoningen extra interessant. De voornaamste reden is uiteraard dat er weinig kans is op leegstand als gevolg van het te kleine aanbod in combinatie met het genoemde feit dat mensen wel genoodzaakt zijn om te huren.

Heeft u interesse in een investering in Nederlandse huurwoningen? Neem dan een kijkje in ons aanbod in Nederland en neem gerust contact met ons op. Onze adviseurs informeren u graag vrijblijvend over uw mogelijkheden hierin.

Wilt u meer weten over de voordelen van investeren in het buitenland met een ervaren partner als MOMO estates? Wij adviseren u graag persoonlijk en volledig op maat van uw behoeften.

nl_NLDutch