Steeds meer bankspaarders besluiten om eens verder te kijken of er niet meer rendement te halen is uit het gespaarde bedrag. De rente die gegeven wordt als er geld op het spaarbankboekje wordt gezet, komt niet boven de 0,60% (basis + getrouwheidspremie) uit. Voor veel mensen is dit niet de moeite waard, zeker als ze weten dat er bij een investering in vastgoed gesproken wordt over een rendement van meerdere procenten. Overstappen van sparen naar investeren in vastgoed is dus wel degelijk een rendabele keuze.

Overstappen van het spaarbankboekje naar een investering? Alleen als het veilig kan!

Aangezien sparen vrijwel niets meer opbrengt, is de overweging om te investeren begrijpelijk. Het is echter verstandig om te benadrukken dit alleen een goede keuze is, als er ruimte is om een investering te doen. Bij een investering bent u immers in eerste instantie het geld kwijt, om het later weer terug te verdienen en het bedrag te laten groeien. Het is goed om te realiseren dat u in eerste instantie het geïnvesteerde bedrag dus wel moet kunnen missen. Het is immers zeer vervelend als u zou misgrijpen als u het geld nodig zou hebben. Daarnaast is het van belang om een veilige investering te doen. In dit laatste geval kunt u kijken naar de mogelijkheden binnen onze landsgrenzen maar is het zeker ook de moeite waard om eens een grens te overschrijden, in dit geval letterlijk.

Investeren in Belgisch- of Duits vastgoed?

Veel mensen zien vastgoed als veilige haven om te investeren. De vraag naar woningen is onverminderd hoog en de huurprijzen lijken hierdoor onophoudelijk te stijgen. Hoewel dit zeker het geval is, is het belangrijk om een goede overweging te maken of u kiest voor een investering in een beleggingsappartement in België of dat een investering elders wellicht aantrekkelijker is. Wij brengen deze keuze graag onder uw aandacht omdat het meerwaarde potentieel van appartementen in België relatief gering blijkt te zijn. Dit is zeker het geval als dit vergeleken wordt met de investering in residentieel vastgoed in Duitsland. De keuze tussen investeren in Belgisch- of Duits vastgoed is snel gemaakt als u weet dat de huurmarkt in Duitsland vele malen groter is dan bij ons het geval is. Dit vertaalt zich in een rendement dat kan oplopen tot wel 5%.

Van sparen naar investeren in Duits vastgoed

Zoals u merkt is de overstap van sparen naar investeren in Duits vastgoed een zeer rendabele stap. Hier kan een interessant passief verdienmodel van worden gemaakt als er gebruikt wordt gemaakt van een goede huurconstructie waarbij u zelf volledig ontzorgd wordt. Momo Estates kan u hierbij persoonlijk helpen. Onze experts maken graag tijd voor u vrij om al uw mogelijkheden te bespreken en u te informeren hoe u het investeren in Duits vastgoed kunt vormgeven. Daarnaast kunnen we u hierbij desgewenst gedurende het gehele traject begeleiden. Hiermee maken we de overstap van sparen naar investeren in vastgoed ook zo eenvoudig mogelijk voor u. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

nl_NLDutch