Nu de uitbraak van het coronavirus heeft geleid tot een zeer onzekere situatie, krijgen wij regelmatig de vraag of investeren in vastgoed tegenwoordig nog interessant is. Zou het niet een betere keuze zijn om dit uit te stellen of hiervan af te zien? De experts van Momo Estates kunnen u op dit gebied geruststellen. Dit is zeker geen keuze die in deze situatie gemaakt hoeft te worden. Het kan nog altijd zeer rendabel zijn om te investeren in vastgoed. Situaties uit het verleden ondersteunen de stelling dat u veilig kunt investeren in de vastgoedmarkt in onze omgeving.

Waarom er grote onzekerheid is bij mensen die een investering overwegen

De economische modellen vormen op dit moment een begrijpbare basis voor onzekerheid. De uitbraak van het corona virus zorgt voor een flinke economische schade. Hoewel er stappen gezet worden om het virus te bestrijden, kan er nog geen enkele duidelijkheid gegeven worden wanneer we van dit virus verlost zijn. Dit roept bij veel mensen de vraag op of het investeren in vastgoed tegenwoordig nog interessant is. In hoeverre heeft de economische crisis effect op de huizenmarkt? Het is een zeer logische vraag met de verwoestende financiële crisis in 2007-2008 nog vers in het geheugen.

 

Is er een kans op een financiële crisis zoals in 2007-2008 het geval was?

Onze experts verwachten dat de kans klein is dat we in een financiële crisis terecht komen zoals in 2007-2008 het geval was. Er is geen sprake van een zogenoemde ‘vastgoedbubbel’ die op barsten staat. Dit was in 2007-2008 veel meer het geval. Bij deze crisis stond de vastgoedmarkt veel centraler in de crisis. Om de situatie van toen in de herinnering te roepen: In die periode was er sprake van een stagnerende huizenmarkt in de VS. Het gevolg hiervan was dat de hypotheken snel in waarde daalden. Door het opdrogende geld klapte de ‘huizenmarktbubbel’ wel. Het effect hiervan sloeg over naar andere financiële producten waarmee de bekende bankencrisis was geboren. Er ontstond een vorm van domino effect.

Het is goed om te benadrukken dat ook in die tijd de Noord-Europese vastgoedmarkt nooit is gecrashed. We deelden slechts in de economische malaise die elders in de wereld ontstond. Daarnaast is het een feit dat er in Noord-Europa een hele andere ethiek geldt met betrekking tot het verstrekken van financiële producten. Er zal in ons gebied nooit sprake zijn van onverantwoord handelen zoals we in het verleden gezien hebben. Dit benadrukt dat het investeren in vastgoed nog altijd interessant is, ook in deze onzekere periode.

 

Investeren in Duits vastgoed, een interessante overweging

Naast het bovenstaande is het goed om u erop te wijzen de vraag naar woningen nog altijd stijgt ook gedurende de corona periode. Dit is zeker het geval bij huurwoningen. Dit benadrukt het feit dat het investeren in Duits vastgoed een interessante overweging is. In Duitsland is de huurmarkt immers vele malen groter dan in België het geval is. Hier zien we dus een uiterst stabiele groeimarge voor wie er wil investeren. Dit is de reden dat onze experts u graag informeren over de mogelijkheden voor een investering in Duits vastgoed. Vooral de deelstaat Noordrijn-Westfalen komt dan zeker in aanmerking. Noordrijn-Westfalen is niet alleen één van de grootste deelstaten van Duitsland maar zeker ook de belangrijkste economische regio van onze oosterburen. Dit maakt een investering in vastgoed in Duitsland nóg aantrekkelijker. Maak gerust een vrijblijvende afspraak met ons als u interesse heeft om te ontdekken wat uw mogelijkheden hierin zijn.

nl_NLDutch