Net over de grens, in Zeeuws-Vlaanderen, is de bedrijvigheid rond de kanaalzone explosief gestegen. “Vracht- wagens en cementauto’s rijden af en aan bij de bouw van een nieuwe sluis. Loodsen schieten als paddenstoelen uit de grond. Voorlopig stoppen de ontwikkelingen niet. De provincie investeert fors in de streek.” kopt het Nederlandse zakenmagazine De Ondernemer in hun laatste artikel over de economische groei in Terneuzen. Investeren in vastgoed in Nederland is dus een interessante optie.

“Zeeuws-Vlaanderen is niet langer een krimpregio: snel nieuwe woningen bouwen is het advies”

Nieuwe wegen, tunnels, de bouw van een nieuwe, grotere sluis voor het scheepvaart- verkeer, … de uitbreiding van de Zeeuws-Vlaamse kanaalzone is in volle ontwikkeling en telt ondertussen al een 5.000 tal bedrijven die voor veel tewerkstelling zorgen. Veel van de werknemers zijn Europese arbeidsmigranten die gehuisvest moeten worden in de regio.

Aangezien het aanbod van beschikbare woningen beperkt is, zag Zeeuws-Vlaanderen zich, met het Expat Center Zeeland, genoodzaakt een heus initiatief op poten te zetten die de lokale bedrijven en hun arbeidsmigranten moeten helpen bij het vinden van een geschikte woning.

“Ook de druk in de Vlaamse steden doet de vraag naar woningen toenemen in Terneuzen.”

Ook Belgen kijken steeds meer over de grens en begeven zich steeds vaker in de regio rond Terneuzen. Het zijn vaak Belgen die de overbevolkte drukke Vlaamse steden als Antwerpen en Gent proberen te ontvluchten bericht de lokale Zeelansde omroep.

“Uit onderzoek blijkt dat er de komende tien jaar duizend tot vijftienhonderd nieuwe woningen nodig zijn om te voldoen aan alle vraag. Bouwen is het devies dus voor de komende tien jaar. (Omroep Zeeland, 2020)”

De unieke economische situatie maakt van Terneuzen een zeer gegeerde regio voor vastgoedinvesteerders. Steeds meer mensen vinden hun weg naar de Belgisch-Nederlandse grensregio om er hun graantje mee te pikken. Wij zochten voor u naar interessante investeringsopportuniteiten. Ontdek ons aanbod.

Bronnen:
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/121356/Zeeuws-Vlaanderen-niet-langer-een-krimpregio-snel-nieuwe-woningen-bouwen-is-het-advies
https://www.deondernemer.nl/regio/terneuzen-nog-geen-grenzen-aan-groei~1603204

nl_NLDutch