Zoekt u een rendabele en slimme vastgoedinvestering? Overweeg om te investeren in vastgoed in Nederland. Wij geven u in dit artikel een inzicht in de Nederlandse vastgoedmarkt en zetten de voornaamste verschillen met België op een rijtje. Alle informatie over investeren in vastgoed in Nederland op een rij.

Nederlands vastgoed vergeleken met de Belgische markt

Investeren in Nederlands vastgoed betekent een lagere aankoopprijs, lagere registratierechten én een substantieel groter verhuurpotentieel en opbrengst. In cijfers ziet dat er als volgt uit. Stel, u overweegt de aankoop van een 2-slaapkamerappartement in Gent. U kijkt aan tegen een aankoopbedrag van ongeveer €300.000 tot €350.000 waarop u 12% registratierechten betaalt. Voor een 3 à 4-slaapkamerwoning in Terneuzen telt u slechts €200.000 neer, met 10.4% registratierechten. Bovendien mag u erop rekenen dat uw appartement in Gent voor ongeveer €900/maand kan verhuurd worden, terwijl uw woning in Terneuzen tussen de €900 en €1.100/maand aan huuropbrengsten oplevert.

Nederland is een huurdersmarkt

Net als Duitsland, is ook Nederland een echte huurdersmarkt. Meer mensen huren, en de bedrijven gespecialiseerd in het beheer van de panden zijn uiterst efficiënt en professioneel. Nederlandse huurders staan – evenals hun Duitse buren – bekend als goede huisvaders.

Investeren in vastgoed in Nederland voor een reëel meerwaardepotentieel

U investeert in vastgoed in Nederland op enkele tientallen kilometers van de Belgische grens. Met een prijsverschil van makkelijk €100.000 zoals aangehaald in ons voorbeeld hierboven, heeft u een mooi vooruitzicht op een reëel meerwaardepotentieel. De nabijheid van Belgisch vastgoed zal op termijn zijn invloed hebben op de vastgoedprijzen in Nederland, waar een prijsstijging onvermijdelijk is.

Een vastgoedinvestering in het hart van een economische pool

De vastgoedinvesteringen in Nederland van MOMO estates situeren zich in de regio Terneuzen, op 50 kilometer van Gent. Terneuzen kent een grote economische bedrijvigheid omwille van nabijgelegen haven en sterke petrochemische sector. De regio is een economische groeipool met een sterke aantrekkingskracht op arbeidsmigranten die uit Nederland en de buurlanden naar daar verhuizen.

Heeft u interesse in Nederlands vastgoed? Wij informeren u met kennis van zaken over hoe investeren in vastgoed in Nederland uw investeringsportfolio kan versterken.

nl_NLDutch