Starten met investeren in vastgoed in het buitenland is minder evident dan het lijkt. U komt vrij snel tot de vaststelling dat u niet vertrouwd bent met de regelgeving en de geldende marktcondities. Het beste advies dat u moet helpen om te starten met buitenlandse investeringen is dan ook: doe uw research en ga in zee met een ervaren partner.

Wat zijn interessante investeringslanden?

Uw tijd is kostbaar, daarom is de locatie de eerste vraag die u zich moet stellen. Zo kan u zich meteen op de juiste markt focussen en bepalen welke stappen u vervolgens moet ondernemen. Een interessant investeringsland is voor iedereen verschillend. Zoekt u een vastgoedinvestering in de zon? Of bent u eerder op zoek naar een waardevaste investering in een buurland met een hoog huurrendement?

Wat zijn de fiscale gevolgen van investeren in het buitenland?

U kan alleen een doordachte keuze maken als u ook exact weet wat de fiscale gevolgen zijn van een buitenlandse investering. Ook hier verschilt zoiets van land tot land. Heeft België belastingverdragen met het land van uw keuze? Dan mag u in België rekenen op vrijstelling van registratierechten, onroerende voorheffing, belastingen op huurinkomsten én meerwaardebelasting. In de praktijk wordt u dan belast in het land waar uw vastgoedinvestering gelegen is. Meteen een van de redenen waarom MOMO estates onder andere in Nederland erg actief is. Daar betaalt u 10.4% registratierechten, tegenover 12% in België, een duidelijk belastingvoordeel.

Hoe regelt u het praktische aspect van een buitenlandse investering?

Deze vraag is in principe tweeledig. Enerzijds bestaat het praktische luik uit alle administratie en opvolging die uit de aankoop zelf voortvloeit. Denkt u maar aan de notaris, registratie van uw aankoop en andere paperassen gerelateerd aan vastgoedinvesteringen. Anderzijds is het wenselijk om ook na uw aankoop beroep te kunnen doen op iemand die voor u het dagelijkse beheer van uw vastgoed voor zijn rekening neemt, een lokale beheerder.

De keuze van de juiste partner

In vastgoed investeren is een vak apart. In buitenlands vastgoed investeren is dat zo mogelijk nog meer. Daarom is de juiste partner een essentiële schakel in het succes van uw investering. Door beroep te doen op een Belgische expert in buitenlands vastgoed, kan u zich in uw eigen taal laten adviseren. Bij MOMO estates gebeurt zelfs de volledige opvolging in uw eigen taal, met Belgische raadspersonen. Ook na uw aankoop bent u verzekerd van een blijvend professionele lokale opvolging die uw huurrendement moet maximaliseren op een zorgeloze manier.

Wilt u graag weten of investeren in buitenlands vastgoed in uw portefeuille past? MOMO estates bekijkt het voor u in detail.

nl_NLDutch